Mobitel: 040 529 850
E-mail: apolonija@soliris.si

Najprej se pogovorimo o težavah. Potem izvedemo testiranje: preverjamo delovanje refleksov, za katere sumimo, da povzročajo težave. Nadalje izvedemo MNRI® gibalne protokole. Ti potekajo nežno: s petino običajne mišične moči in počasi. Nazadnje pokažemo vaje za domače delo. Domače delo je nujno, da se lahko vzpostavijo nove in bolj učinkovite živčne povezave. Večinoma je za to potrebno vsaj pol leta rednega dela.

Stranke na obravnave običajno prihajajo enkrat tedensko po 60 minut. Rednost obravnav omogoča: dobro sledenje; sprotno prilagajanje protokolov; preverjanje pravilnosti izvajanja vaj doma. Hitrost napredka je odvisna predvsem od: starosti stranke; kako hude so težave in koliko jih je; kako redno in kako pravilno vaje izvaja doma; prisotnosti stalnih stresorjev.

Tako otrok kot njegovi stariši si zastavijo 3 praktične cilje, ki pomagajo spremljati napredek in učinkovitost vaj. Nekaj primerov: 'za domačo nalogo otrok porabi veliko manj časa in se k njej spravi sam od sebe'; 'naučim se voziti kolo' (pri deklici s poškodbo malih možganov in hudim škiljenjem); 'otrok se me ne oklepa kot klop in ni več tako prestrašen'; 'otrok več govori z znanci in neznanci, govor je bolj razločen, besedišče bolj bogato'; 'lahko stopim z levo peto na tla in z levo roko prijemam velike predmete' (pri deklici s cerebralno paralizo)...

V zavihku MNRI povezave izveste več o dr. Svetlani Masgutovi, avtorici MNRI® tretmajev, in o drugih avtorjih, ki govorijo o celostni obravnavi človeka ter o neinvazivnih in učinkovitih oblikah pomoči. V zavihku Kaj je integracija refleksov pa najdete preprosto razlago, kaj ta izraz pomeni in iz kakšnih teoretičnih in praktičnih predpostavk izhaja.

Uspešnost MNRI integracije refleksov

Zgodbe o napredku otrok, ki so imeli različne težave (disleksija, avtizem, težave s pozornostjo, cerebralna paraliza, EPI napadi, škiljenje in bralno-napisovalne težave), a jim naš zdravstveni in šolski sistem nista znala pomagati, MNRI integracija refleksov pa je hitro dala pozitivne rezultate, si lahko preberete tukaj.

Cenik

  • MNRI obravnava: 60 minut 40 €, 90 minut 60 €, dodatnih 15 minut: 10 €.
  • Vprašalnik: 40 €.
  • Mnenje in priporočila: 40 €
  • Diagnostiko izvajamo stalno in je posebej ne zaračunamo.

Obvestilo o piškotkih

Soliris.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.